El desenvolupament de l'infant





Creixem molt ràpid. No ens n'adonarem i un dia
ja seran grans. La foto, a flickr.

No és el mateix tractar amb un nen de 2 anys que amb un de 8. Recordeu què fàcil era tot quan només menjaven i dormien? I quantes vegades no hem sentit allò de "ui, doncs això no és res, ja veuràs quan arribi a l'adolescència...". A tu et sembla que no pot haver res pitjor que la rabieta monumental del teu fill enmig el supermercat —i la vergonya que estàs passant davant les mirades inquisidores dels que t'envolten— i ve algú a dir-te que no, que encara et queden per endavant moments molt més irritants que aquest. I què dir de quan la seva resposta sempre és "no" o quan tot té un "per què"?

L'ésser humà passa per tres etapes molt valuoses en el seu desenvolupament: dels 0 als 5 anys, dels 5 als 12 i dels 12 en endavant. Cada periode té les seves necessitats: coneixe-les i saber com afrontar-les és fonamental per acompanyar els nostres fills en el camí cap a la maduresa, en el que l'autoestima hi juga un paper clau.

D'això i de les nostres experiències personals sobre aquest assumpte vam parlar a la darrera sessió d'Eduquem Junts. A continuació trobaràs el contingut de la xerrada i un quadern editat per la FAPAC sobre la importància de l'autoestima, així com idees per fomentar-la. També us hem preparat una bibliografia relacionada amb llibres que tracten a fons aquestes questions. Gaudiu-ne!




Bibliografia
  • El niño feliz. Su clave psicológica. Dorothy Corkille Briggs. Ed. Gedisa
  • Educar día a día. Los primeros 5 años. Robin Goldstein. Ed. Medici
  • El poder de las caricias. Crecer sin lágrimas. Adolfo Gómez Papí. Ed. Espasa
  • Los patitos feos. La resiliencia: una infancia infeliz no determina la vida.Boris Cyrulnik. Ed. Gedisa
  • El creixement emocional del nen. El món dels sentiments dels 0 als 12 anys. Arantxa Coca Vila. Viena Edicions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!